Deus Ex resolution?

Technical issues discussion about your computer and Deus Ex games.

Moderator: Forum Guards

Deus Ex resolution?

Postby ~DJ~ » Sat Jul 02, 11 2:51 am

Hey guise.. :$

I wanted to record an HD video of DX gameplay, how could I change my DX resolution to 1440x1080 or above?

I am newb at this so..... My VGA is DX9, I can't run DX10 render atm.. Does that change anything? The max resolution I have available is 1440x900.. and I need the height to be 1080 to youtube to detect the video is HD sooo.. Any suggestions? ALSO I DONOT want to stretch the video. ALSO ALSO how do we know if DX is 16:3? or 4:3 OR ANYTHING? (i don't even know what that is, but some tutorial said that your recording should be 16:3 something like pixel aspect ratio? I cant remember)

THAANKS <3
User avatar
~DJ~
Forum Super Hero
 
Posts: 3765
Joined: Tue May 22, 07 12:23 pm

Postby Gishank » Sat Jul 02, 11 9:56 am

4:3, 16:9, 16:10 are the three most common aspect ratios, they have no major impact it's just the scaling of your monitor. As for changing the resolution, it needs to be done manually...

If you look up, there's a stickied thread in this section detailing how to set a custom resolution;
http://www.dxalpha.com/forum/viewtopic.php?t=6370
Image
Gishank
Forum Super Hero
 
Posts: 4235
Joined: Sun Aug 28, 05 9:17 am
Location: London, England.

Postby Shinobi » Sat Jul 02, 11 11:30 am

Deuusex.ini
So we beat on, boats against the current, borne back ceaselessly into the past.
User avatar
Shinobi
Master
 
Posts: 1503
Joined: Tue Jul 10, 07 12:10 pm
Location: Wales

Postby Dae » Sat Jul 02, 11 11:38 am

There's the command

Code: Select all
setres 1440x1080


which, I believe, works even if the desired option is not available in settings.
User avatar
Dae
Alpha
 
Posts: 12086
Joined: Sat Sep 06, 03 4:40 pm

Postby ~DJ~ » Sat Jul 02, 11 12:01 pm

Hey guys thanks for the replies!

I tried the ini part.. I don't think it worked.. I also tried that command you mentioned, when I type it and record a video through fraps the result is 1280x1024.. Which I duno why..

ALSO Does my monitor also matters? I think the max desktop resolution is 1440x900 that is why its not working?

No sweat guys, if all doesnt work I can still use 720p hd settings :oops:



EDIT:

I did the thing on the ini for the windowed mode too, IT WORKED after pressing ALT+ENTER... only down side is that in window mode the brightness is very low.. halp here :oops: :oops:
Last edited by ~DJ~ on Sat Jul 02, 11 12:09 pm, edited 3 times in total.
User avatar
~DJ~
Forum Super Hero
 
Posts: 3765
Joined: Tue May 22, 07 12:23 pm

Postby ~DJ~ » Sun Jul 03, 11 2:28 am

HAI GUISE!

Tell me what do you think http://www.youtube.com/watch?v=MYejb_9xaZo

and also, is there s solution for half-screen(windowed) low brightness issue?


THANKS <3 :=D!!!:
Last edited by ~DJ~ on Sun Jul 03, 11 2:32 am, edited 1 time in total.
User avatar
~DJ~
Forum Super Hero
 
Posts: 3765
Joined: Tue May 22, 07 12:23 pm

Postby Mastakilla » Sun Jul 03, 11 3:12 am

wtf that bot exploded like 2 seconds after your last shot LOL
When life gives you lemons... Squeeze them into your eyes and run across a busy intersection, faggot.
User avatar
Mastakilla
Forum Super Hero
 
Posts: 3634
Joined: Wed Aug 17, 05 7:47 pm

Postby ~ô¿ô~Nobody~ » Sun Jul 03, 11 8:42 am

Definitely DJ hax.
Nobody is perfect...
------------------------------
Longc[A]t wrote:I still think Dae is a russian spambot.

~[A]Daedalus~ wrote:There will be a day when my patience goes away and you, along with all who rant with you, will get banned.

ô¿ô¥[GODZ]¥NOCHANC wrote:I can ban any one I want ANY time I want. You have no rights here.
User avatar
~ô¿ô~Nobody~
Alpha
 
Posts: 2520
Joined: Fri Dec 31, 04 3:20 pm
Location: Proclarush Taonas

Postby ~DJ~ » Mon Apr 30, 12 9:12 pm

bump;
I'm trying to do this again, but my resolution won't get past above 900 on the Y part.. It reaches 1440x900, I need 1440x1080.

No matter what I do, it doesn't work. D:

I only have OpenGL at the moment, and don't have anything else, no DX9 or 10.. so.. any opinions? :oops:
User avatar
~DJ~
Forum Super Hero
 
Posts: 3765
Joined: Tue May 22, 07 12:23 pm

Postby Aidan » Mon Apr 30, 12 9:25 pm

That's odd. I'm fairly sure my dx is configured with OpenGL @ 1920x1080.
User avatar
Aidan
CandyMan
 
Posts: 6264
Joined: Wed Aug 02, 06 8:57 am
Location: The Great White North

Postby Psychotic » Tue May 01, 12 5:01 am

You can make the resolution for Deus Ex larger but it doesn't increase the resolution of HUD elements, making them look extremely large and very pixelated, this is because the HUD also scales alongside the resolution. There's also no widescreen support by default, for fairly obvious reasons (it wasn't a big thing back then).

The following exe by Kentie allows you to increase the resolution whilst stopping the HUD from scaling, making the game look absolutely superb on widescreen resolutions and just larger resolutions in general.

http://kentie.net/article/dxguide/
"You either die a lurker, or you live long enough to see yourself become a troll."

Randomtastic Island: Beards, booze and bombs.
User avatar
Psychotic
Master
 
Posts: 1169
Joined: Thu Mar 01, 12 1:54 am
Location: New Zealand

Postby ~DJ~ » Fri May 04, 12 4:45 pm

thanks for that!

also, a way without using the .exe is to go half-screen and do the setres command. If you find that you are unable to see the full display, just increase your desktop resolution.
User avatar
~DJ~
Forum Super Hero
 
Posts: 3765
Joined: Tue May 22, 07 12:23 pm


Return to Technical issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
cron