"I can't see my server in the server list"

Technical issues discussion about your computer and Deus Ex games.

Moderator: Forum Guards

Postby Alex » Thu Mar 20, 08 5:31 pm

Alex
Alpha
 
Posts: 8063
Joined: Wed Nov 12, 03 4:51 pm

Postby eGoWaffles » Thu Mar 20, 08 5:59 pm

An easier way to open ports a router(Provided you know what router you have and have access the settings page)You can just get PFConfig and use it to open the correct ports.
Attachments
PFConfig.rar
(2.8 MiB) Downloaded 116 times
PfConfig_ReadMe.txt
(131 Bytes) Downloaded 117 times
Originally Posted by Psyborg(On BMS Forums)
Link's eyes speak for him.

Seriously, they're huge. They're like portals into his soul. Gordon has no such freakish deformity to convey his thoughts. Except his goatee, which is stuck in permanent "cool" mode.
User avatar
eGoWaffles
Newbie
 
Posts: 33
Joined: Thu Nov 08, 07 4:45 pm
Location: I am so sad at 2008 me.

Postby [DX/SC]D.C.I_Blake » Mon Mar 31, 08 2:15 pm

I did all the stuff on the webpage, but still cant see my server in the server list. I can see it in the LAN list, but not the interent one. Does it matter that my server network device is set to TCP/IP Network Play?
Last edited by [DX/SC]D.C.I_Blake on Mon Mar 31, 08 2:20 pm, edited 1 time in total.
Policeman: 'Ello 'ello 'elo then, what have we here?

Thief: Um, a locksmith?

Policeman: Well then, what where you doing in the jeweller's last night at 9pm?

Thief: Making a bolt for the door!
User avatar
[DX/SC]D.C.I_Blake
Newbie
 
Posts: 6
Joined: Mon Mar 31, 08 2:07 pm

Postby Kaiden » Mon Mar 31, 08 2:18 pm

Well you may not be able to see it in the Server list, but others can. Check if someone can see it in the list when you're hosting, and check if someone can connect to your IP.
------
Kaiden
Alpha
 
Posts: 6983
Joined: Wed Jan 18, 06 11:21 pm
Location: England

Postby [DX/SC]D.C.I_Blake » Mon Mar 31, 08 2:21 pm

In that case, how am I supposed to connect to it? Should I just use the IP connect also?

EDIT: Just noticed, I'm running a DXSG server starter program. Also, it can't seem to find the epicgames masterserver, any problems there?
Last edited by [DX/SC]D.C.I_Blake on Mon Mar 31, 08 2:35 pm, edited 1 time in total.
Policeman: 'Ello 'ello 'elo then, what have we here?

Thief: Um, a locksmith?

Policeman: Well then, what where you doing in the jeweller's last night at 9pm?

Thief: Making a bolt for the door!
User avatar
[DX/SC]D.C.I_Blake
Newbie
 
Posts: 6
Joined: Mon Mar 31, 08 2:07 pm

Postby Kaiden » Mon Mar 31, 08 2:31 pm

Well you can see it in LAN, you can connect to that. Check if others can connect via IP first while hosting (http://www.myip.ru).
------
Kaiden
Alpha
 
Posts: 6983
Joined: Wed Jan 18, 06 11:21 pm
Location: England

Postby [DX/SC]D.C.I_Blake » Mon Mar 31, 08 2:36 pm

Sorry, I didn't refresh before posting the edit.

I'm running server starter for DXSG_Area51bunker_V3_152, and it can't find the epicgames masterserver
Policeman: 'Ello 'ello 'elo then, what have we here?

Thief: Um, a locksmith?

Policeman: Well then, what where you doing in the jeweller's last night at 9pm?

Thief: Making a bolt for the door!
User avatar
[DX/SC]D.C.I_Blake
Newbie
 
Posts: 6
Joined: Mon Mar 31, 08 2:07 pm

Postby Kaiden » Mon Mar 31, 08 2:39 pm

You wouldn't, just look for master0.gamespy.com I think it is.
------
Kaiden
Alpha
 
Posts: 6983
Joined: Wed Jan 18, 06 11:21 pm
Location: England

Postby [DX/SC]D.C.I_Blake » Thu Apr 03, 08 12:28 pm

i tried opening port 77 something i think it was (maybe 2770?) as Hey told me, but I still cant see it
Policeman: 'Ello 'ello 'elo then, what have we here?

Thief: Um, a locksmith?

Policeman: Well then, what where you doing in the jeweller's last night at 9pm?

Thief: Making a bolt for the door!
User avatar
[DX/SC]D.C.I_Blake
Newbie
 
Posts: 6
Joined: Mon Mar 31, 08 2:07 pm

Postby Kaiden » Thu Apr 03, 08 12:43 pm

77 lol?

As said, open these ports:

7790, 7791, 7792, 8777, 27900 in TCP and UDP.

Follow this guide:

http://www.dxalpha.co.uk/kb/hosting/opening-ports
------
Kaiden
Alpha
 
Posts: 6983
Joined: Wed Jan 18, 06 11:21 pm
Location: England

Postby Dae » Thu Apr 03, 08 1:31 pm

just 7790-7792
User avatar
Dae
Alpha
 
Posts: 12086
Joined: Sat Sep 06, 03 4:40 pm

Postby Bear » Thu Apr 03, 08 3:02 pm

Open ports 7730 to see it in the internet list if your router does not support loupback or your using a wirless bridge, in that case things get very complicated and you need to use PFConfig, which you can get off LimeWire or uTorrent.
User avatar
Bear
Addict
 
Posts: 726
Joined: Fri Jul 27, 07 7:22 pm
Location: UK

Postby eGoWaffles » Thu Apr 03, 08 7:24 pm

Hey wrote:in that case things get very complicated and you need to use PFConfig, which you can get off LimeWire or uTorrent.


Or in my last post
Originally Posted by Psyborg(On BMS Forums)
Link's eyes speak for him.

Seriously, they're huge. They're like portals into his soul. Gordon has no such freakish deformity to convey his thoughts. Except his goatee, which is stuck in permanent "cool" mode.
User avatar
eGoWaffles
Newbie
 
Posts: 33
Joined: Thu Nov 08, 07 4:45 pm
Location: I am so sad at 2008 me.

Postby Bear » Fri Apr 04, 08 9:32 am

No, You have to open ports on the router manually then use PFConfig, and use diffrent ports from the default Deus Ex ones, so use 7780-7782.
User avatar
Bear
Addict
 
Posts: 726
Joined: Fri Jul 27, 07 7:22 pm
Location: UK

Postby [DX/SC]D.C.I_Blake » Sat Apr 05, 08 10:47 am

Hey wrote:Open ports 7730 to see it in the internet list if your router does not support loupback or your using a wirless bridge, in that case things get very complicated and you need to use PFConfig, which you can get off LimeWire or uTorrent.


I'm gettin very very confused here :?

Ok, I am using a wireless modem router but the computer I play DX on is not connected via wirless, it's wired up to the modem. open port 7730 on TCP, UDP or both? I have no clue what loupback is and even less of whether my router supports it. My router is a Belkin N wireless modem and router (F5D8633-4) And it's brand new.

No more info here
Policeman: 'Ello 'ello 'elo then, what have we here?

Thief: Um, a locksmith?

Policeman: Well then, what where you doing in the jeweller's last night at 9pm?

Thief: Making a bolt for the door!
User avatar
[DX/SC]D.C.I_Blake
Newbie
 
Posts: 6
Joined: Mon Mar 31, 08 2:07 pm

Postby Dae » Sat Apr 05, 08 12:01 pm

This is the first time I hear about port 7730 used with Deus Ex. (Indeed you can change 7790 to 7730 in DeusEx.ini, but this isn't the case).

Could someone else confirm what Hey's saying?
User avatar
Dae
Alpha
 
Posts: 12086
Joined: Sat Sep 06, 03 4:40 pm

Postby Bear » Sun Apr 06, 08 8:38 am

Batch, if you ask Batch he should beable to sort stuff out for you, myn is a very complicated setup, I dont think anyone has it here, and out of about 10 people that tried to open the ports for me, he did it and succeeded, so, if no one here can help D.C.I Blake out then you should ask Batch
Blake.
User avatar
Bear
Addict
 
Posts: 726
Joined: Fri Jul 27, 07 7:22 pm
Location: UK

Postby SnakeEater » Sun Apr 06, 08 7:40 pm

and also this only works with some routers, look in advanced settings, dmz hosting, turn it on, and put in your ip adress in the box, then press save & restart
The eye sore has been removed!

I really do think Deus Ex is the all-time best game ever made.
User avatar
SnakeEater
Poster
 
Posts: 193
Joined: Wed Sep 12, 07 2:26 am
Location: Inside the void of your hard drive space

Postby .:::WhyJustSmile » Tue Sep 30, 08 9:33 pm

Nothing Work Here I Do All Correctly But Nothing Work But I Can Only See Ip In Lan (dxmp) and 9999 of ping i can connect but server are not in internet list ? I Do With Router And No Router (Modem) No Firewall !!!!!! PLease Anybody Help Me !!!!!!!!!!!!!!!!
User avatar
.:::WhyJustSmile
Newbie
 
Posts: 26
Joined: Sun May 22, 05 2:37 pm

Postby ~Dev » Fri Oct 31, 08 3:57 pm

Reading the above, i think all the ports are open? please tell me which ones need opening :p
Attachments
Dx.jpg
Dx.
Dx.jpg (32.57 KiB) Viewed 15357 times
User avatar
~Dev
Wannabe
 
Posts: 81
Joined: Mon Oct 27, 08 4:23 pm

Postby ~DJ~ » Fri Oct 31, 08 3:59 pm

1,3

Also add 8777-8777
User avatar
~DJ~
Forum Super Hero
 
Posts: 3765
Joined: Tue May 22, 07 12:23 pm

Postby ~Dev » Fri Oct 31, 08 4:03 pm

Thanks.
Image
-~-
Image
User avatar
~Dev
Wannabe
 
Posts: 81
Joined: Mon Oct 27, 08 4:23 pm

Postby ~DJ~ » Fri Oct 31, 08 4:07 pm

No problem, Why you multi-account too much? <_>


STICK WITH A ONE ACCOUNT, MAN!
User avatar
~DJ~
Forum Super Hero
 
Posts: 3765
Joined: Tue May 22, 07 12:23 pm

Postby ~Dev » Fri Oct 31, 08 4:09 pm

no pass?
Image
-~-
Image
User avatar
~Dev
Wannabe
 
Posts: 81
Joined: Mon Oct 27, 08 4:23 pm

Postby Dae » Fri Oct 31, 08 4:33 pm

Limpy wrote:no pass?

use "forgot password" link

~DJ~ wrote:Also add 8777-8777

no need

Limpy wrote:Reading the above, i think all the ports are open? please tell me which ones need opening :p

JUST 7790-7792, nothing else is required
Last edited by Dae on Fri Oct 31, 08 4:33 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Dae
Alpha
 
Posts: 12086
Joined: Sat Sep 06, 03 4:40 pm

Postby ~Dev » Fri Oct 31, 08 4:55 pm

Dae, Do you have msn? could you do remote assistance and guide me please?
Image
-~-
Image
User avatar
~Dev
Wannabe
 
Posts: 81
Joined: Mon Oct 27, 08 4:23 pm

Postby Dae » Fri Oct 31, 08 4:58 pm

I could try later tomorrow, my msn is eugene.zuyev@gmail.com

too tired today, sorry
User avatar
Dae
Alpha
 
Posts: 12086
Joined: Sat Sep 06, 03 4:40 pm

Postby ~Dev » Fri Oct 31, 08 5:17 pm

Thanks :P
Image
-~-
Image
User avatar
~Dev
Wannabe
 
Posts: 81
Joined: Mon Oct 27, 08 4:23 pm

Postby ~DJ~ » Fri Oct 31, 08 9:36 pm

OKAY HOLD ON YOU COULD ASK TEH 1337 GUY HERE TOO :(



HEY I AM NOT USELESS.............. :(
User avatar
~DJ~
Forum Super Hero
 
Posts: 3765
Joined: Tue May 22, 07 12:23 pm

Postby ~Dev » Fri Oct 31, 08 9:37 pm

I added you. but you nawt accept
Glastonburyfan@hotmail.co.uk
Image
-~-
Image
User avatar
~Dev
Wannabe
 
Posts: 81
Joined: Mon Oct 27, 08 4:23 pm

PreviousNext

Return to Technical issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests
cron